Een paar basisprincipes

Er zijn tegenwoordig tientallen elektrische scooters om uit te kiezen. Ze variëren in prijs van een paar honderd tot een paar duizend of meer dollars. De snelheid op deze kleine rigs kan gaan van ongeveer 8 tot 35 mph!

De meeste e-step scoots worden tegenwoordig nog steeds aangedreven door goede oude 12 volt loodzuuraccu’s. Dit werkt doordat het ietwat zware accupakket onder het rijdek is gemonteerd, waardoor het zwaartepunt mooi naar beneden komt. De batterijen worden meestal in serie geplaatst, zodat u met 2 batterijen een systeem van 24 volt krijgt, met 3 batterijen 36 volt, enzovoort, tot 48 volt. 24 volt is de meest voorkomende configuratie, gevolgd door 36 volt.

Het motorvermogen varieert van 100 tot ruim 1000 watt. Als volwassene wil je minimaal 400 watt of zo. Als kind (in ieder geval klein kind) heb je om veiligheidsredenen minder nodig. Controleer de leeftijdsrichtlijnen van de fabrikant voordat u voor kinderen koopt.

Als u van plan bent een krachtige scoot te kopen, bekijk dan uw lokale voorschriften. Het passeren van een wetshandhavingsprofessional met 30 mph zal waarschijnlijk opgetrokken wenkbrauwen en op zijn minst een verklaring veroorzaken.

De scooters

Aan de onderkant van het scooterspectrum bevinden zich enkele Chinese klonen en scooters van het type Razor. Deze scooters kunnen in sommige gevallen voor minder dan een paar honderd dollar worden gekocht. Vergeet niet dat je krijgt waar je voor betaalt. Deze scooters zijn waarschijnlijk niet van zeer hoge kwaliteit en zullen waarschijnlijk last hebben van kapotte plastic onderdelen, een korte batterijduur, enzovoort. Deze scooters zijn geweldig kinderspeelgoed, maar als je het extra geld vindt. Controleer nogmaals de leeftijdsrichtlijnen van de fabrikant voor kinderen.

De klonen en scoots van het merk Razor zijn eigenlijk niet slecht voor kinderen. De onderste zijn meestal van plastic en eerlijk gezegd een beetje dun. Je kunt ze vaak in WalMart zien. Ze gaan door de naam Sweet Pea en dergelijke.

De volgende in de Razor-lijn zijn de e200- en e300-scooters. Dit zijn serieuzere kinderscooters. Hier zijn specificaties voor de e200 en e300:

Motor: 200 en 300 Watt motoren, 24 volt vermogen, gewicht ongeveer 50 pond. Accupack: 2-12Volt SLA batts in serie voor een 24Volt systeem. De topsnelheid is respectievelijk ongeveer 12 en 15 mph, met prijzen van ongeveer $ 175 tot $ 300 USD. Beide scoots zullen 220 pond dragen, met een bereik van 45 minuten looptijd. Amazon brengt momenteel de Razor op de markt. Recensies over deze scooters lopen uiteen. Het lijkt erop dat je geluk hebt en een goed gebouwd scheermes krijgt… of niet.

Currie biedt een reeks modellen: 400, 500 watt en 750 watt, aangedreven door 24 volt packs, en een 1000 watt model aangedreven door een 36 volt systeem. Prijzen op Amazon zijn momenteel respectievelijk: $ 250, $ 290, $ 365 en $ 470. Het draagvermogen van deze modellen is 220 lbs, met uitzondering van het 1000 Watt-model dat 260 pond kan vervoeren.

De Currie-lijn wordt over het algemeen als goed beschouwd, met enkele beperkingen. Dit is een product dat waarschijnlijk beter kan worden getest en gekocht bij een dealer in plaats van een online e-aankoop.

Een stap omhoog in prijs en kracht van de Currie-lijn is de Go-Ped-stal van staande elektrische scooters. De Go-Peds hebben allemaal motoren van 1000 watt. De verschillende modellen worden bepaald door de geïnstalleerde batterijpakketten. De Go-Ped-scooter kan worden uitgerust met maximaal 4 lithiumbatterijen voor een groter bereik en grotere snelheid. Go-Peds zijn gemaakt van hoogwaardige lichtgewicht legeringen.

De prijzen voor het ESR 750 EX-model beginnen bij ongeveer $ 750 en lopen op tot bijna $ 2.300 voor het ESR 750 Hoverboard L-Ion-model. Go-Peds worden beschouwd als een klassieke scooter, goed gemaakt, en over het algemeen krijg je waar je voor betaalt met een Go-Ped.

Er zijn verschillende op maat gemaakte scooters zoals de Diggler. De Diggler is een scoot met grote wielen die geschikt is voor off-road rijden op ruw terrein. Deze scooters zijn relatief duur, tot $ 2.500.

Als laatste op dit korte overzicht van staande elektrische scooters zijn de modellen met 3 wielen. De driewielers zijn praktisch voor uiteenlopende werkzaamheden, van bezorging tot politiewerk. Bekijk E-Bikeboard, Zap en Zummer.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts